Montagne de Bueren

We hebben vorige week een boottocht gemaakt van Maastricht naar Luik (klik hier). Het hoogtepunt van onze uitstap naar Luik was toch wel de immense trap aan de Montagne de Bueren. Met 374 treden leg je een hoogteverschil van 70 meter af richting citadel!

montagnedebueren2

De trap is een herinnering aan de 600 Frachimontezen die in de 15de eeuw in een wanhoopspoging Luik trachten te verdedigen tegen de hertog van Bourgondië en Koning Lodewijk XI van Frankrijk. Eén van de bevelhebbers was Vincent van Bueren.

montagnedebueren8

Het was een hele klim, maar eenmaal boven had je een mooi uitzicht over de stad…

montagnedebueren5

Groetjes en een fijne week,

Sarah

PS Heel erg bedankt voor jullie reacties op mijn blog! Ik had even wat minder tijd om te antwoorden, maar wil jullie langs deze weg laten weten dat ik ze erg apprecieer.

16 gedachtes over “Montagne de Bueren

 1. Ben met m’n (inmiddels overleden) goeie vriendin en haar zus eens tijdens een bezoekje aan de Kerstmarkt van Luik ook naar boven gelopen.. het is behoorlijk puffen hè! En dan te bedenken dat die vriendin al terminaal was.. en haar zus zwaar hartpatiënte..! maar ze wílden het en ze déden het.. en ze hadden er minder last van dan ik..! respect! 😉

  Liked by 1 persoon

 2. Op die fameuze trap zijn we ooit met de fotoclub geweest en als gids hadden we een leraar LO van Bilzen. En die vertelde dat hij ooit met zijn leerlingen daar stond en organiseerden een wedstrijdje: voor het eerst boven. Nu moet je weten dat die leerkracht regelmatig een marathon liep. En hij zei: ik kwam niet als eerste boven, en ik dacht dat ik eraan bleef.
  Ik heb ook foto’s gemaakt toen van aangelanden: voor al hun boodschappen moesten ze die trap af en op. Zie je mij al met een bak trappist die trap op zeulen?

  Liked by 1 persoon

 3. amai, wat een trap! zo komen jullie wel aan de stappen, hé? Proficiat met al je mooie foto’s en uitstappen Sarah en hartelijk bedankt ervoor!!!

  Op ma 20 aug. 2018 om 20:42 schreef Low Impact Vacation Entertainment :

  > liveaandemaas posted: “We hebben vorige week een boottocht gemaakt van > Maastricht naar Luik (waarover later meer). Het hoogtepunt van onze uitstap > naar Luik was toch wel de immense trap aan de Montagne de Bueren. Met 374 > treden leg je een hoogteverschil van 70 meter af richting” >

  Liked by 1 persoon

 4. In de zomer van vorig jaar deden wij ook een stadswandeling in Luik. Maar die 374 trappen zag ik toen, als rugpatiënt, niet zitten en we hebben dat deel van de wandeling overgeslagen. Nu zie ik wat ik toen allemaal heb gemist. Heel mooie foto’s zijn dit. En interessante info.

  Liked by 1 persoon

 5. Pingback: Eerste verkenning Luik | Low Impact Vacation Entertainment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s