Maastrichtse binnenstad

 

We trekken graag naar Nederlands-Limburg: meestal om te wandelen, dit keer om te winkelen in Maastricht. Voordat we de gezellig drukke winkelstraten aandoen, slenteren we eerst nog even door de historische binnenstad. Vanop de Wilhelminabrug heb je een mooi zicht op de Sint Servaasbrug (de oudste brug van Nederland) en rederij Stiphout. Daarnaast zie je ook de gotische Sint Janskerk, de Sint-Servaasbasiliekย in grotendeels romaanse stijl en de achterzijde van het stadhuis.

Dankjewel voor jullie bezoek aan mijn 100ste blogpost!

Sarah

 

38 gedachtes over “Maastrichtse binnenstad

  1. Heb ook weer zo een zin om er heen te gaan, verdwalen in de straatjes, naar die enorm grote kerk, nou heet anders te gaan. Mijn dochter is er nu een aantal dagen als verrassing voor haar verjaardag. Je foto’s trekken mijn hart weer open, zo mooi. Ik zat zo te kijken bij je dat ik helemaal de was vergeten was, er waren al donkere wolken, nu een wolkbreuk hier, de was net nog binnen kunnen halen. Fijne dag!

    Liked by 2 people

  2. Dikke proficiat met je 100e blog! Zo fijn om vol te houden.

    Ben je in de boekhandel in die kerk geweest? Het is er zo stemmig รฉn je kan er zelfs iets drinken. Wij zijn ook fan van Maastricht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s