Natuursteen

De Kunstfietsdagen hadden als thema ‘When art meets industry’, waardoor er een bijzondere samenwerking was met de bedrijven van Dilsen-Stokkem. Je kon niet enkel kunst ontdekken in de industriezone, je kon ook naar de Openbedrijvendag.

Met oordopjes in gingen we een kijkje nemen bij Seegers (seegersgroep.be), een bedrijf dat onder andere natuursteen verwerkt. Het leverde de volgende plaatjes op (ik heb zo goed mogelijk de naam van het toestel erbij geschreven, maar ben geen kenner; de foto’s tonen vooral machines om natuursteen e.d. te verzagen…)

Klik twee maal op een foto om te vergroten

Groetjes,

Sarah

 

 

 

 

 

Advertenties

22 gedachtes over “Natuursteen

    • Sommige blokken waren immens groot! Met oordopjes viel het lawaai gelukkig mee, het werd denk ik een beetje gedempt door het water dat over de blokken liep terwijl ze gezaagd werden (bv. bij de multilam). Ik had zo’n zagerij nog nooit gezien, dus het was best een belevenis.

      Like

    • Ja, boeiend om eens een keertje te zien. Het verbaasde me vooral hoeveel water er gebruikt werd. Het water liep over de natuurstenen blokken terwijl ze gezaagd werden. Dit hield een beetje het geluid en de stof tegen vermoed ik, want ik had er veel meer verwacht. In de vloer waren kleine geulen gemaakt waar het water kon weglopen. Bijzonder om te zien. Fijn weekend!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s