Ecotuindagen Velt Maasoeter

Dit weekend kan je in Vlaanderen (en een stukje van Nederland) op bezoek in zo’n 250 ecologische tuinen (Meer info: Velt). Bij Velt Maasoeter worden twee prachtige tuinen opengesteld, beide gelegen aan de Bosbeek (Neeroeteren/Opoeteren, BE). Ik stel ze hier graag even aan jullie voor.

Siertuin van Mit Prikken en Jef Van Sie

Bij Mit wordt je steeds warm onthaald. In haar sfeervolle siertuin kan je genieten van prachtige bloemen en verschillende verborgen plekjes. Je kan er ook de schilderijen van wijlen Jef van Sie bezichtigen, gaande van landschappen uit Neeroeteren en omgeving tot moderne kunst. De kleinkinderen van Mit en Jef hebben voor de gelegenheid zelf hun creativiteit de vrije loop gelaten: Kleinzoon en kunstenaar Bramsie heeft bijvoorbeeld enkele kunstwerken in de tuin hernieuwd en je kan er ook enkele gedichten van Hieronymus van Oeter lezen. Kom gerust eens langs voor een gezellige babbel!

water_as2

Meer info: https://www.velt.be/ecotuindagen/mit-prikken

 

Vakantieverblijf Volmolen

Van bij Mit kan je verder fietsen naar de Volmolen. Hier is er voor ieder wat wils:

Je kan een bezoek brengen aan de recent gerestaureerde watermolen, waar je kan genieten van de tapas- en wijnbar of kan snuisteren in de biokeukenwinkel.

Bij ons laatste bezoekje was er al een heel verschil met een jaar voordien:

volmolenaug

de watermolen in augustus 2017

IMG_2000

de watermolen in mei 2018

Het rad van de watermolen stond nog niet terug op 13 mei, maar zou op tijd klaar zijn voor de ecotuindagen…

Ook de moes- en siertuin worden opengesteld. Geniet met een kopje koffie, thee of een natuurbiertje van de mooie omgeving. Hierbij een foto-impressie van de tuin (d.d. augustus 2017, inmiddels zullen er weer andere dingen te zien zijn!):

 

Er worden bij de Volmolen ook activiteiten georganiseerd, zoals de bosbeekjuffertocht van Natuurpunt Maasland Noord op zondag 3 juni om 14u. Maak kennis met deze libel tijdens deze interessante wandeling! De beekjuffer is de Limburgse Soort die geadopteerd werd door de stad Maaseik.

Meer info: https://www.velt.be/ecotuindagen/volmolen

Alvast een prettig weekend!

Groetjes

Sarah

21 gedachtes over “Ecotuindagen Velt Maasoeter

  1. Pingback: Bosbeekjuffertocht | Low Impact Vacation Entertainment

  2. Pingback: Beeldentuin | Low Impact Vacation Entertainment

Plaats een reactie