Dijlepad in Mechelen

Vandaag alvast enkele foto’s van onze uitstap naar Mechelen (BE). We vonden het Dijlepad wel bijzonder, waar je kan wandelen op een drijvend plankenpad over de rivier. Het weer was droog, maar erg grijs, wat op de foto’s afstraalde. Ik heb de foto’s dan maar in zwart-wit gezet, wat soms een bevreemdend effect heeft. Op sommige opnames komen de details net beter uit, zoals de grote scheur op de derde foto.

De Dijle is 86 km lang en ontspringt in Genappe (Waals-Brabant). In Mechelen splitst de rivier even in een Binnendijle (de oorspronkelijke bedding die door het stadscentrum loopt) en een Afleidingsdijle (rond de stad). Uiteindelijk – kilometers verder – gaat de Dijle over in de Rupel.

20184a 130 (2)20184a 134 (2)20184a 135 (2)20184a 137 (2)20184a 143 (2)

Groetjes uit Mechelen

Sarah

Advertenties

23 gedachtes over “Dijlepad in Mechelen

 1. Zeer knap idee om de foto’s in ZW om te zetten, ze hebben inderdaad daardoor andere details die tot uiting komen. Het pad is heerlijk om op te wandelen, heb het enkele jaren terug gedaan op een zonnige dag.

  Liked by 1 persoon

 2. Eigenlijk kan je dus op het water lopen, da ’s weer is wat anders dan varen,
  Het omzetten naar z/w is de beste keuze als het zo grijs is buiten. Zelf zou ik ze wat meer contrast geven, maar dat is een kwestie van smaak.
  grtjs πŸ˜‰

  Liked by 1 persoon

 3. alsof het zo moet zijn heb ik onze jongste een goed uur geleden naar het station gebracht waar hij met de trein richting Mechelen gaat.
  Hij doet dit reeds jarenlang op Hemelvaart dag gaan ze op de Dijle in Mechelen kajakken. De sportvereniging organiseert dan een dag voor blinden en slechtzienden die daar onder begeleiding samen kajakken. Dus veel wandelaars zullen hen vandaag wel vanop dat wandelpad zien

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s