Op ontdekking in Negenoord met de Nieuwe Wilden Wandeling

Vanaf 1 april kan je in Maascentrum De Wissen weer terecht voor wandel- en fietskaarten over onze prachtige streek. We waren meteen op post en kozen voor de Nieuwe Wilden Wandeling, een wandeling voor kinderen vanaf ± 8 jaar (en hun avontuurlijke (groot)ouders…)

2017_03 F 155

Je krijgt voor 6 euro een boekje met de route en een grappig verhaal over Oj de wildeman en Wido de natuurdummie. Het boekje bevat ook foto’s van de belangrijkste dieren/planten/stenen/… zodat je niets mist van deze unieke omgeving. De kinderen krijgen een hanger met Wildcards waarop toffe opdrachten staan en een badge (die kan je bijvoorbeeld geven als ze toetreden tot de stam van de Nieuwe Wilden!)

De wandeling start aan de toegangspoort bij de Wissen: je kan ze gemakkelijk herkennen aan de beverplaatjes met als opschrift NWW.

2017_03-g-038.jpg

Je kan de makkelijke route volgen (toegankelijk voor buggy’s,…; linkse foto) of ‘go wild’ (laarzen/wandelschoenen zijn hier een must; soms is er zelfs  geen paadje te zien!; rechtse foto)

2017_03 G 127.JPG2017_03 G 119

Er zijn zes stopplaatsen waar je kan lezen over Oj en Wido en een leuke opdracht van de wildcards kan doen: de maas begroeten, een spelletje spelen,…

Je struint door bossen, braamstruiken, beverpaadjes… Telkens met zicht op de grindplassen of de uiterwaarden van de Maas. Zelfs als het bewolkt is, blijft het een mooie plek.

2017_03 G 114

Bij iedere stopplek valt er iets nieuws te ontdekken. We gaan niet te veel verklappen, maar er zouden zelfs alvermannetjes in de buurt zijn…

2017_03 G 135

 

Nieuwe Wilden gezocht! Durf jij het aan om de Nieuwe Wilden Wandeling te doen?

2017_03 G 174

Veel plezier!!!

____

Meer info: 

http://www.toerisme-dilsen-stokkem.be/

https://www.wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel/maasvallei/boek/nieuwe-wilden-wandeling/33/

2 gedachtes over “Op ontdekking in Negenoord met de Nieuwe Wilden Wandeling

  1. Ziet er leuk uit! Het concept Nieuwe wilden lijkt een beetje op dat van OERRR, ook zo geweldig om samen met de kids te doen en zo de natuur te ontdekken. Meestal blijven we in de buurt (Nieuwkoop, Tiengemeten ed), maar ik lees al dat we ook eens jouw kant moeten uitkomen 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Tussenstand # 1 | Low Impact Vacation Entertainment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s