Topserie Beau Séjour- whodunit met een vleugje Maasland

Gisteren was het zover. Na 10 spannende afleveringen volgde e-i-n-d-e-l-i-j-k de ontknoping van Beau Séjour. Voor wie de serie niet kent: bijzonder aan de reeks is dat het vermoorde meisje Kato (Lynn Van Royen) zelf op zoek gaat naar haar moordenaar.  Een echte aanrader!

Onze allereerste kennismaking met de serie begon lang voordat ze op één werd uitgezonden. De makers hadden immers Dilsen-Stokkem uitgekozen als locatie voor hun reeks. Hotel Beau Séjour in Lanklaar werd het begin- middel- en eindpunt van de serie. Verschillende mensen kregen een brief in de bus met de vraag of deze of gene woning of boerderij dienst mocht doen als bijkomende locatie, vrienden en kennissen deden mee als figuranten, journalist Mark Dreesen presenteerde zijn boek ‘Beau Séjour Lanklaar’ over de lokale geschiedenis,… Ja, het leefde al geruime tijd in het Maasland.

Zelf hadden we de filmmakers tot ’s avonds laat zien filmen aan de grindgaten van Negenoord. We waren dus erg nieuwsgierig over welke scène het ging. Meteen in de eerste aflevering kregen we het antwoord: het lichaam van Kato was gedumpt in de grindplassen aan de Maas! We waren meteen mee met het verhaal. Iedere aflevering opnieuw hadden we een andere verdachte in het vizier. We wilden de ontknoping van Beau Séjour dan ook voor geen goud missen en hadden meteen kaarten gekocht voor de première in de Sint-Pauluskerk in Lanklaar.

Bij aankomst aan de kerk werden we statig begroet door de schutterij van Rotem die ook meespeelde in de reeks. 450 enthousiaste Maaslanders vulden de kerk tot achteraan toe. Als verrassing waren de regisseurs en bedenkers aanwezig en twee leden van de cast: Kris Cuppens die de papa van Kato speelt en Lynn Van Royen – Kato zelf! Voor Kris Cuppens was het – als geboren Neeroeterenaar – een thuiswedstrijd. Na de vertoning van de laatste aflevering kreeg de hele cast een staande ovatie. Het was tot op het laatst spannend gebleven en velen hadden de verkeerde moordenaar getipt. Een toffe ontknoping dus!

Nadien mochten we nog naar een receptie in het Hotel Beau Séjour, waar verschillende scènes zich afspeelden. Kamer 108 bestond helaas niet. Een nostalgisch interieur des te meer. Na een heerlijk stukje Limburgse vlaai konden we ook nog even de cast van de serie ontmoeten. Het was een leuke afsluiter van een geweldige reeks.

Beau Séjour leeft niet alleen in het Maasland, het wordt er beleefd.

 

img_0243

Het interieur van Hotel Beau Séjour is pure nostalgie

IMG_0247

Een vriendelijke Kris Cuppens tijdens de meet-en-greet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___
Meer informatie over de locaties van Beau Séjour vind je op Tour de Beau Séjour  van Het Belang van Limburg. Wil je graag een wandeling maken langs deze locaties, kijk dan op UIT in Vlaanderen of Euregioradio.

 

 

Een gedachte over “Topserie Beau Séjour- whodunit met een vleugje Maasland

  1. Pingback: Tussenstand # 1 | Low Impact Vacation Entertainment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s